Update 15 maart 2020

Op 15 maart is door de regering besloten dat sport- en fitnessclubs sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Dit betekent dus geen speelavonden, trainingen, evenementen, wedstrijden of andere activiteiten.

Dit betekent dit natuurlijk ook dat wij tot en met 6 april 2020 niet badmintonnen.

Het bestuur

Update 11 maart 2020

In een persbericht van 11 maart 2020 adviseert NOC*NSF gehoor te geven aan de oproep van de veiligheidsregio’s in de provincie Noord-Brabant om alle evenementen, waaronder sportactiviteiten, tot en met komend weekend niet door te laten gaan. Dit advies geldt voor alle sportclubs in Noord-Brabant, zowel voor sportactiviteiten uit als thuis. Daarmee worden de inwoners in deze provincie gestimuleerd om mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten ter voorkoming van het corona virus. De oproep tot deze forse beperking van de sociale contacten via de sport geldt vooralsnog alleen voor de provincie Noord-Brabant.

Het bestuur van BCSV heeft daarom besloten om de Algemene ledenvergadering niet door te laten gaan en in ieder geval tot en met 22 maart niet te badmintonnen.

De Bosche Badminton Federatie heeft besloten om tot 1 april 2020 de competitie stil te leggen.

Wij houden de ontwikkelingen in de gaten en zullen bij aanpassingen hierover berichten.

Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen. Het is uit oogpunt van de volksgezondheid in ons aller belang hieraan gevolg te geven. Uiteraard blijven ook de eerder gegeven adviezen hoe om te gaan ter voorkoming van het coronavirus in stand.

Het bestuur

In het najaar van 2018 begin 2019 hebben verschillende teams competitie gespeeld. Op de competitiepagina’s wordt hiervan verslag gedaan.

Badminton Nederland

BBF najaarscompetitie 2018-2019

In het nieuwe seizoen hebben we natuurlijk weer een aantal activiteiten.

De voorlopige agenda ziet er als volgt uit:

Datum Activiteit
31 augustus 2019 Jubileumfeest
7 september 2019 Ouder-kind-toernooi
2 en 4 december 2019 Sinterklaas
3 januari 2020 Nieuwjaarsborrel
7 maart 2020 Ouder-kind toernooi
19 maart 2020 Algemene ledenvergadering
28 maart 2020 Clubkampioenschappen
juni 2020 Onderling toernooi
4 juli 2020 Jeugduitje
5 juli 2020 Jeu des Boules toernooi

Tijdens de ledenvergadering in maart is Dennis van de Sande benoemd als penningmeester.
Tijdens dezelfde vergadering in Bas Joosten benoemd als voorzitter.

Het ouder-kind toernooi vindt niet plaats op 23 februari zoals eerder aangekondigd. Er wordt een nieuwe datum gezocht, zodra deze bekend is, horen jullie meer.

Op zaterdag 13 april kan er geen gebruik worden gemaakt van de Martinihal. De jeugdleden kunnen op die datum trainen en vrij spelen in de zaal van Elzenburg (van 14.30 tot 17.30).

Het gezelligheidstoernooi zal niet plaatsvinden op 12 mei maar op 11 mei.

Tijdens de eindexamenperiode kunnen we, zoals gebruikelijk, niet badmintonnen in de Martinihal. De maandagen komen in deze periode te vervallen. Op de andere dagen kan gespeeld worden in Elzenburg. Zie hieronder voor het schema:

zo 12 mei 20.30-22.30 in Elzenburg
wo 8 mei 19.00-22.30 in Elzenburg
ma 13 mei – komt te vervallen
wo 15 mei 19.00-22.30 in Elzenburg
za 18 mei 14.30-17.30 in Elzenburg
zo 19 mei 20.30-22.30 in Elzenburg
ma 20 mei – komt te vervallen
wo 22 mei 19.00-22.30 in Elzenburg

ma 13 mei – komt te vervallen
wo 15 mei 19.00-22.30 in Elzenburg
za 18 mei 14.30-17.30 in Elzenburg
zo 19 mei 20.30-22.30 in Elzenburg
ma 20 mei – komt te vervallen
wo 22 mei 19.00-22.30 in Elzenburg

Rabobank ClubkasDit jaar organiseerde Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken voor de derde maal de Rabobank Clubkas Campagne. Hierbij kunnen leden van de Rabobank stemmen op verenigingen en stichtingen die ze een warm hart toedragen. Dit jaar ontving BCSV 108 Euro via deze actie. Bedankt voor jullie stemmen! We zullen een mooie bestemming bedenken voor dit bedrag.

 

Wil je de volledige uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne bekijken? Ga dan naar https://www.rabobank.nl/lokale-bank/s-hertogenbosch-en-omstreken/de-uitslag-van-de-rcc-is-bekend/. Of bekijk de PDF hier: https://www.rabobank.nl/images/835147%20Rabobank%20-%20clubkas%20uitslag_29981448.pdf?.

 

zonnebloemDe vakantie is alweer half voorbij. Over enkele dagen sluit de Lidwinazaal definitief en komt er een einde aan een tijdperk. Vanaf augustus spelen zowel de senioren als de jeugd in de Martinihal. Op maandag 6 en maandag 13 augustus is er voor senioren nog de mogelijkheid om in de vakantie te spelen.

Op 20 augustus begint het nieuwe seizoen. Even nog voor de duidelijkheid de speeltijden en locatie:
Maandagavond senioren 20.30-22.30 Martinihal
Woensdagavond jeugd 19.00-20.30 Martinihal
Woensdagavond senioren 20.30-22.30 Martinihal
Zondagavond senioren 20.30-22.30 Martinihal

De agenda voor seizoen 2018-2019 staat ook online. Hierop staan de data waarop evenementen plaats vinden (onder voorbehoud), de data van de husselavonden en de vervallen speeldagen.

Tijdens de ALV op 15 maart jl hebben een 3-tal bestuursleden afscheid genomen.

Niels Meijs – Voorzitter:

Na 10 jaar met veel plezier voorzitter te zijn geweest van BC Smash en het laatste jaar van de nieuwe vereniging, vond Niels de tijd wel gekomen om het stokje aan nieuwe bestuursleden over te dragen. Als voorzitter wist hij de vergadering altijd kundig voor te zitten en in goede banen te leiden, hoe moeilijk de discussies en beslissingen ook. Veel geroemde uitspraak hierbij was “dat lossen we wel op!”. Wat velen niet weten is dat je als voorzitter naast je eigen club ook je club dient te vertegenwoordigen binnen regio en landelijk besturen. Geen makkelijke taak maar dat heeft hij met verve gedaan. Verder een voorzitter die de jeugdafdeling in zijn hart had zitten, elke vergadering was dat wel zijn speerpunt – hoe gaat het met de jeugd en wat kunnen we doen om het beter te maken?
Uiteraard blijft Nils gewoon badmintonnen en waar hij kan ons met raad en daad bijstaan.

Ingrid van Drunen – bestuurslid / ECIS

Het bestuurdersleven van Ingrid begon al in 2002, als kersvers bestuurslid van de fusieclub BC Vught (voor wie het nog weten BC de Baarzen en BC Singel). Ze ging aan de slag als voorzitter van de technische commissie. Geen gemakkelijk taak omdat het haast onmogelijk is het iedereen maximaal naar de zin te maken. Maar dat ging haar uitstekend af.
Vanaf 2007 was Ingrid wel aan een nieuwe uitdaging toe – het werd de ECIS (Evenementen, Communicatie, Informatie en Sponsoring). Samen met Annemiek de Bruijn en Stella Robben. Ze wist 2 jubilea jaren (2007 en 2012) goed te organiseren met allerlei activiteiten en ook met sponsering werd het nodige binnen gehaald. Al met al top prestaties.
En toen was daar opeens Bert en vond Ingrid het wel tijd om het iets rustiger aan te gaan doen met besturen. Dat moment is nu aangekomen. Ingrid blijft uiteraard badmintonnen en zal waar nodig de ECIS nog helpen met wijze raad.

Annemiek de Bruijn- bestuurslid / ECIS:

Na jarenlang al badminton en competitie gespeeld te hebben vond Annemiek het wel tijd worden om haar andere talenten voor de Vereniging in te zetten: Organiseren, gastvrouw spelen, sponsors werven deed ze met verve vanaf 2005.
Voor het jaarlijkse onderling toernooi ging ze vaak het hele Moleneind plein af, wat er toe leiden dat er een complete gratis lunch aanwezig was tijdens de toernooien. En vaak in zo’n hoeveelheid dat we het met 30 man nog niet op kregen.
Dat kan echter nog beter dacht Annemiek en dat leidde er toe dat we een aantal jaren hebben gehad dat het onderling toernooi werd afgesloten met een badmintonnen etentje georganiseerd bij Annemieke thuis. Tot laat werd er nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. En Man Theo was daar ook altijd bij en hielp overal aan mee.
Waar ook haar hart naar uitging was de jaarlijkse Sinterklaas avond. Het was altijd wel een sport om met een leuke surprise op de proppen te komen en een mooi gedicht!
Ook Annemiek blijft ons natuurlijk met raad en daad bijstaan.

Paul Bouwens

De eerste maand van 2018 zit er alweer op. We begonnen het jaar met een gezellige, maar helaas niet zo’n druk bezochte, nieuwjaarsborrel.

Ook hebben een extra ledenvergadering gehad waarin de aangepaste statuten door de aanwezige leden zijn goedgekeurd. De statuten worden nu weer door de notaris behandeld.

De districtscompetitie is afgelopen en is traditiegetrouw afgesloten met een etentje.

Komende maand staat het ouder-kind toernooi op het programma. De uitnodigingen hiervoor zijn verstuurd. We gaan er weer een gezellig toernooi van maken.

Binnenkort wordt er een kleine enquête gehouden onder de seniorenleden over de evenementen van BCSV. Wij hopen dat veel leden deze enquête in willen vullen.

Het bestuur

In het nieuwe jaar is het ook tijd voor vernieuwing van het bestuur.

Annemiek en Ingrid willen beide als ECIS commissie (feest, lief en leed) aftreden en willen graag in contact komen met opvolgers.

Niels is inmiddels 10 jaar voorzitter en vindt dat ook voldoende, zoals hij al aangaf bij zijn aantreden. Niels: “Ik vind dat vernieuwing, verandering en een frisse blik goed zijn voor een club. Daarom kom ook ik graag in contact met een opvolger.”

Het bestuur