algemene informatie competitie

BCSV is aangesloten bij twee badmintonbonden, te weten Badminton Nederland en de Bossche Badminton Federatie. Bij beide bonden is het mogelijk om competitie te spelen.

Bossche Badminton Federatie

bbfDe Bossche Badminton Federatie (BBF) is een badmintonbond met 28 aangesloten verenigingen in de regio Den Bosch. Jaarlijks organiseert de BBF twee competities waarin spelers van deze verenigingen uitkomen en strijden om het kampioenschap. Er is zowel een seniorencompetitie als een jeugdcompetitie.
De eerste competitie wordt gespeeld van september tot en met december. De tweede competitie wordt gespeeld van februari tot en met mei. De thuiswedstrijden van de seniorencompetitie worden op gespeeld op woensdagavond in de Martinihal vanaf 20:30. De wedstrijden van de juniorencompetitie worden op woensdagavond (om 19:00) of op zaterdagochtend (om 10:30) gespeeld in de Martinihal. Speel je geen competitie? Kom toch gerust eens supporteren!

In het seizoen 2022 – 2023 speelt BCSV met 4 seniorenteams en 3 jeugd teams in de competitie van de BBF. De indeling, uitslagen en standen zijn te zien op de site van de BBF of via de link op de betreffende teampagina’s.

Voor meer informatie over de seniorencompetitie van de BBF kun je contact opnemen met Ruth van der Velde (algemeen bestuurslid).
Voor meer informatie over de jeugdcompetitie van de BBF kun je contact opnemen met  Bob van Genuchten (voorzitter jeugdcommissie).

Badminton Nederland

badminton nederlandBij Badminton Nederland kan op diverse niveaus competitie gespeeld worden. Het competitieseizoen loopt van september tot en met januari. In die periode worden er (maximaal) 14 wedstrijden gespeeld; zeven thuiswedstrijden en zeven uitwedstrijden. De thuiswedstrijden worden meestal gespeeld op zondagmiddag in de Martinihal Uitwedstrijden worden in principe in het weekend gespeeld, hoewel het ook wel eens voorkomt dat een wedstrijd doordeweeks gespeeld wordt.

Voor meer informatie over de competitie van Badminton Nederland kun je contact opnemen met Aimée Bergmans (voorzitter technische commissie).